Πετιγκρέιν αιθέριο έλαιο, η αγκαλιά της γιαγιάς

 

 

ΠΡΟΦΙΛ

Η ψυχοσυναισθηματική ενέργεια του αιθερίου ελαίου πετιγκρέιν (φύλλα Νεραντζιάς) είναι κατ’ εικόνα της άδολης αγάπης της γιαγιάς, χωρίς σκοπιμότητες, ένας ωκεανός κατανόησης για οτιδήποτε έχουμε να της εκμυστηρευτούμε. Και που δεν έχουμε καν ανάγκη να της μιλήσουμε.

Η γιαγιά-πετιγκρέιν μας ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της, μας ετοιμάζει το αγαπημένο μας φαγητό. Μια παρηγοριά χωρίς κανένα αντάλλαγμα, που μας περιμένει στις δύσκολες στιγμές.

Κι όταν αρχίζουμε να διηγούμαστε τα βάσανα μας αν τυχόν το παρακάνουμε στην κλάψα, το αιθέριο έλαιο πετιγκρέιν γίνεται καλόκαρδος παππούς που μας κόβει όμως με αυστηρότητα  : «σταμάτα να κλαψουρίζεις γιατί παρεκτρέπεσαι…»

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Εισπνεύστε και εκπνεύστε το πώμα ή το φιαλίδια του 100% καθαρού αιθερίου ελαίου – μετρείστε ως το 5 εισπνέοντας και πάλι ως το 5 εκπνέοντας.

Επαναλάβατε 5 φορές στη σειρά – ήρεμη μεγάλη βαθιά αναπνοή, αφεθείτε στο φυσικό ρυθμό εισπνοή/εκπνοή ως μια στιγμή εσωτερικής γαλήνης και συνάντησης με την καρδιά του φυτού.

Κάντε το όσες φορές θέλετε στη διάρκεια της ημέρας.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Το πετιγκρέιν αναλαμβάνει όλες τις σκοτούρες και μας ξαλαφρώνει το πνεύμα και το σώμα. Σύντροφος περιόδους σωματικής και ψυχικής υπερκόπωσης, μας επιτρέπει να αντέξουμε τα συναισθηματικά σοκ και τα περιόδους που είμαστε στενοχωρημένοι.

Καθησυχάζει, χαϊδεύει και στηρίζει το «παιδί» που είναι μέσα μας, σαν μια αληθινή γιαγιά με ανιδιοτελή αγάπη. Σε άτομα αγχωμένα, ανήσυχα, βασανισμένα που :

  • Δεν ξέρουν μα ηρεμούν
  • Έχουν ανάγκη να ξαλαφρώσουν
  • Αισθάνονται μεγάλη θλίψη να τους περιτριγυρίζει

Επίσης συστήνεται σε όσους :

  • Δεν τολμούν να ζήσουν τις επιθυμίες τους
  • Έχουν κακή ιδέα για τον εαυτό τους

ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

1 σταγόνα στο αρκουδάκι τους σε περιόδους «χωρισμού» :

–     Την πρώτη σχολική ημέρα

–     Μετακόμιση

Γενικά : σε ψυχικούς και σωματικούς «κόμπους» : ανήσυχες νύχτες και  κράμπες μυϊκές, κολικοί, επίμονος νευροφυτικός βήχας.

Συμβουλή :

  • 2-3 σταγόνα στο εσωτερικό των καρπών ηρεμεί από ταχυπαλμίες
  • Διάχυση στην ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα για ήσυχες νύχτες

Παιδιά μετά το 4ο έτος.

 

Νικόλαος  ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Ιατρός

 

Χρησιμοποιείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αιθέρια έλαια  100 % αγνά και καθαρά, ακέραια

ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022