Λεβάντα αιθέριο έλαιο, η στοργική μητέρα

 Lavandula angustifolia

ΠΡΟΦΙΛ

Η ψυχοσυναισθηματική ενέργεια του αιθερίου ελαίου της Λεβάντας της γνήσιας είναι κατ’ εικόνα μιας στοργικής μάνας που προστατεύει. Ηρεμεί όταν πρέπει αλλά και τονώνει όταν χρειάζεται. Το άρωμα της λεβάντας είναι πολύ καλό για όσους στρεσαρισμένους έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, βοηθάει στις ασθματικές κρίσεις όταν είναι νευρικής φύσης. Η λεβάντα (=lavare) καθαρίζει τη ψυχή και την εναρμονίζει με τον κόσμο.

Δεν προτείνεται σε άτομα που είχαν τη τύχη (?) να έχουν μητέρα με έντονη, λίγο αποπνικτική παρουσία… Εκτός αν θέλουν να ξαναγυρίζουν στις αναμνήσεις αυτές για να απελευθερωθούν.

Η λεβάντα είναι πολυδύναμη και αρετές πολλές. Καθοδηγεί, συμβουλεύει, μας ανοίγει τον προς τον εσωτερικό μας κόσμο, την αυτοσυνείδηση, βοηθάει την προσωπική εξέλιξη και συστήνεται στο ξεκίνημα προσωπικής ψυχοθεραπείας.

Η λεβάντα αντιπροσωπεύει το μέτρο, τη μέση οδό, ακόμα κι όταν κάνουμε κατάχρηση λεβάντας δεν μας εκθέτει σε κίνδυνο, μας προειδοποιεί και μας λέει μέχρι πού μπορούμε να πάμε.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Εισπνεύστε και εκπνεύστε το πώμα ή το φιαλίδια του 100% καθαρού αιθερίου ελαίου – μετρείστε ως το 5 εισπνέοντας και πάλι ως το 5 εκπνέοντας.

Επαναλάβατε 5 φορές στη σειρά – ήρεμη μεγάλη βαθιά αναπνοή, αφεθείτε στο φυσικό ρυθμό εισπνοή/εκπνοή ως μια στιγμή εσωτερικής γαλήνης και συνάντησης με την καρδιά του φυτού.

Κάντε το όσες φορές θέλετε στη διάρκεια της ημέρας.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Επειδή βοηθά στην προσαρμογή μας με τον κόσμο ενδείκνυται σε :

  • Συναισθηματικό τραυματισμό
  • Όσους θέλουν να «επισκεφτούν» τους τραυματισμούς τη ς παιδικής ηλικίας για να απαλλαγούν από αυτούς.
  • Ανήσυχα άτομα, φοβίες
  • Όσους αισθάνονται μοναξιά σε σημαντικές στιγμές της ζωής
  • Όσους αναζητούν νέες εμπνεύσεις στη ζωή.

Γενικά : Η λεβάντα είναι από τα πλέον ηρεμιστικά αιθέρια έλαια, καταπολεμά την ευσυγκινησία, την ευερεθιστότητα, το στρες.

Συμβουλή : 1 σταγόνα σ’ ένα μαντηλάκι ή στο «αρκουδάκι» των παιδιών τα ηρεμούν όταν δεν είναι σπίτι τους.

ΠΑΙΔΙΑ

Από 6 μηνών στις δύσκολες στιγμές (αποχωρισμοί, δυσκολίες στον ύπνο, στενοχώριες)

 

Ν. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Ιατρός

 

 Χρησιμοποιείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ιατρικά αιθέρια έλαια  100 % αγνά και καθαρά, ακέραια

ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022