Μυκητιάσεις | ποια αιθέρια έλαια

 

Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν δύο κοινές ιδιότητες που αμφότερες εκφράζουν τον σεβασμό στον οργανισμό που βρίσκονται.

Ευνοούν την ανάπτυξη των Μπιφιδοβακτηρίων (Bifidobacterium) (πρόκειται για ωφέλιµο βακτήριο του παχέος εντέρου, παράγει αμινοξέα µικρής αλυσίδας, δημιουργώντας έτσι ένα ελαφρώς όξινο περιβάλλον, που εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων).

Είναι ευβιοτικά, δηλαδή προάγουν την  υγεία του οργανισμού που βρίσκονται.

Επομένως ενισχύουν και αποκαθιστούν την ισορροπία όλων των βακτηρίων που συμμετέχουν στην άμυνα του οργανισμού.

Ακόμα και όταν παίρνουμε μια θεραπεία με αιθέρια έλαια από το στόμα για να εξαφανίσουμε ένα παθογόνο μικροοργανισμό (βακτήριο, μύκητα, ιό ή και παράσιτο) αποκαθιστούν την μικροβιοτική ισορροπία ώστε να μεγιστοποιηθεί η ισχύς της άμυνας μας.

Είναι ένας από τους λόγους που όταν ο ασθενής λαμβάνει αγωγή με αιθέρια έλαια για λοίμωξη αισθάνεται σε πλήρη φόρμα μετά το πέρας της νόσου.

Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι ιδιαίτερα ισχυρά στην εξόντωση των μυκήτων (πχ κάντιντα) είτε με τοπική χρήση είτε με λήψη από το στόμα :

Παλμαρόζα, Λεμονόχορτο, Γεράνι Αιγύπτου, Δάφνη, Φασκόμηλο φαρμακευτικό, Τεϊόδεντρο ή και Η λεβάντα σταχυώδης και η Λιτσέα κιτρώδης.

Η Λιτσέα είναι ερεθιστική σε χρήση στην επιδερμίδα και την χρησιμοποιούμε καθαρή μόνο για την μυκητίαση ονύχων ειδάλλως την αραιώνουμε σε λάδι ή με άλλα αιθέρια έλαια.

Για να συμπληρώσουμε τον κατάλογο αιθερίων ελαίων αντιμυκητιακών με λήψη από το στόμα πρέπει να προσθέσουμε τα πολύ ισχυρά αιθέρια έλαια που είναι πλούσια σε αρωματικές φαινόλες. ΠΡΟΣΟΧΗ είναι δερμοκαυστικά και συστήνονται μόνο για λήψη από το στόμα : Θυμάρι με θυμόλη, Γαρύφαλλο, Ρίγανη και Κανέλα.

 Ιατρός Ν. Χρηστίδης

 

Χρησιμοποιείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αιθέρια έλαια Ιατρικής κατηγορίας, 100% αγνά και φυσικά. 

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022