Λιθίαση Ουροποιητικού (κωλικός νεφρού) με αιθέρια έλαια

κωλικός νεφρού   Χέλλα-ammi-visnaga

Ο σχηματισμός λίθων στο ουροποιητικό σύστημα αποτελεί την τρίτη κατά σειρά συχνότητας πάθηση στον άνθρωπο μετά τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του προστάτη. Οι λίθοι του ουροποιητικού συστήματος εμφανίζονται σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, σε κάθε φυλή και χώρα και είναι γνωστοί από τους αρχαίους χρόνους.

Οι άνδρες προσβάλλονται συχνότερα από τις γυναίκες σε αναλογία 2,5:1, με υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης στην ηλικία των 30 ετών για τους άνδρες, ενώ στις γυναίκες η εμφάνιση λίθων είναι συχνότερη στις ηλικίες των 35 και 55 ετών. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η πιθανότητα σχηματισμού νέου λίθου ένα χρόνο μετά το αρχικό επεισόδιο νεφρολιθίασης φθάνει το 10%, ενώ μέσα σε 5-7 χρόνια το ποσοστό υποτροπής ανέρχεται στο 50%.

Η λιθίαση του ουροποιητικού εμφανίζεται κλινικά σαν οξύς πόνος, ο γνωστός μας κωλικός, δηλαδή πόνος στην οσφυϊκή χώρα με αντανάκλαση στο κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς.

Σήμερα θεωρείται ότι για την εμφάνιση της λιθίασης ευθύνονται κληρονομικές και γενετικές ανωμαλίες. Αυξημένη συχνότητα λιθίασης παρουσιάζουν επίσης τα άτομα που, λόγω του τρόπου εργασίας τους, έχουν περιορισμένη κινητικότητα και η αυξημένη κατανάλωση ζωικού λευκώματος και λίπους.

Θεραπεία με αιθέρια έλαια  ΙΑΤΡΙΚΑ

ΚΩΛΙΚΌΣ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ (οξεία μορφή)

  1. Βασιλικός Ocimum basilicum var. basilicum  : 3 ml
  2. Κέλλα Ammi visnaga : 1 ml
  3. Λέντον Γροιλανδίας  Ledum groenlandicum : 1 ml
  4. Πετί γκρέιν Citrus aurantium ssp aurantium : 2 ml

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

4 με 6 σταγόνες του μείγματος στην επιδερμίδα στο ύψος των νεφρών κάθε μισή ώρα μέχρι να βελτιωθεί ο πόνος. Παράλληλα 3 σταγόνες του μείγματος με 1 κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι να λιώσουν στο στόμα κάθε 15 λεπτά της ώρας.

—————————————

 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΘΙΑΣΗ   :

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

2 σταγόνες του μείγματος από το στόμα σε 1 κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη, πρωί και βράδυ για 3 μήνες.

 

Ν. Χρηστίδης – Ιατρός

 

Προσοχή : Η αποτελεσματικότητα της συνταγής προϋποθέτει χρήση αιθερίων ελαίων με χημειότυπο πιστοποιημένων για Αρωματοθεραπεία (και όχι για άλλη χρήση)

ΑΓΟΡΑ αιθερίων ελαίων ΙΑΤΡΙΚΏΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

(αιθέρια έλαια της PRANAROM)

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022