Αλλεργική ρινίτιδα : θεραπεία 100% αποτελεσματική με αιθέρια έλαια

Στην περίπτωση ασθενούς με αλλεργική ρινίτιδα έχουμε να διαχειριστούμε τη φλεγμονή των βλεννογόνων του ανώτερου αναπνευστικού που εκδηλώνεται με συμφόρηση και καταρροή. Η φλεγμονή είναι αλλεργικής φύσης και όχι λοιμώδους. Δεν πρόκειται για ιό δηλαδή όπως στη γρίπη αλλά για αλλεργιογόνο παράγοντα, συνήθως η γύρις, που προκαλεί “χωρίς λόγο” φλεγμονή σε άτομα που έχουν προδιάθεση.

 

Xρησιμοποιούμε πάντα ιατρικής κατηγορίας αιθέρια έλαια (medical grade) 100% αγνά και καθαρά , με τις εξής ιδιότητες :

  • αντιφλεγμονώδη
  • αντικνησμικά και
  • αγγειοσυσταλτικά (στυπτικά)

 

Η θεραπεία της αλλεργικής κρίσης είναι καλό να συνοδεύεται από πιο “βαθιά” προσέγγιση που αφορά την ιδιοσυγκρασία του ασθενή και όχι μόνο τα συμπτώματα. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε μια συνολική αγωγή που περιλαμβάνει :

  • κατάλληλη δίαιτα που δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα που ενοχοποιούνται ως κύριοι υπεύθυνοι των αλλεργικών αντιδράσεων λόγω της επιβάρυνσης που προκαλούν στην ηπατική λειτουργεία.
  • Λήψη από το στόμα αιθερίου ελαίου Εστραγκόν  με διπλό στόχο : να ενισχύσουμε τον εντερικό φραγμό ώστε να μην εισέρχονται στον οργανισμό τα αλλεργιογόνα στοιχεία και να αποτοξινώνσουμε το ήπαρ διευκολύνοντας την εξουδετέρωση των αλλεργιογόνων παραγόντων. (αν δεν αντέχετε την γεύση του Εστραγκόν χρησιμοποιήστε Γερμανικό χαμομήλι Matricaria recutita).

 

——————————————–

 

Επομένως η ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει :

1) 1-2 σταγ. Εστραγκόν (Artemesia dracunculus) καθημερινά το πρωί για όλη την περίοδο που υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας (Μάρτιος ως Σεπτέμβριο) σε ένα μικρό κύβο ζάχαρης ή 1 κουταλάκι μέλι και το αφήνουμε να διαλυθεί στο στόμα (άν δεν μπορείτε να το καταπιείε κάντε 2 σταγόνες εντριβή στην πατούσα).

 

2) Σε αλλεργική κρίση

 

– Χαμομήλι ρωμαϊκό    Chamaemelum nobilis    1,5  ml   (αντιφλεγμονώδες-αντικνησμικό)

– Μέντα πιπερίτα     Mentha x piperita                    1,5  ml   (αποσυμφορητικό)

 – Γεράνι       Pelargonium asperum                         2 ml (στυπτικό)

 

Αφού φτιάξουμε το μείγμα το αραιώνουμε σε λάδι Καλέντουλα  : 1%  = 1 σταγόνα μείγματος σε 100 σταγόνες (=4 ml) καλέντουλα.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Από το τελικό μείγμα (= αιθέρια έλαια + λάδι Καλέντουλα) βάζουμε 3 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι Χ 3 φορές την ημέρα ή περισσότερο αν χρειάζεται.

( για τις μετρήσεις σας θυμηθείτε : 1 ml αιθερίου ελαίου = 20 σταγόνες περίπου)

 

Η αγοράστε το ειδικό σπρέι της Pranarôm με αιθέρια έλαιαΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Νικόλαος Χρηστίδης

Ιατρός

 

——————————————————

Εγγυόμαστε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των συνταγών μας ΜΟΝΟ  με ιατρικής κατηγορίας αιθέρια έλαια:

ΑΓΟΡΑ ιατρικών αιθερίων ελαίων 100% αγνών και φυσικών medical grade ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022