Αιθέρια έλαια στην επιστημονική αρωματοθεραπεία - Δενδρολίβανο

Δενδρολίβανο με κινεόλη για αναπνευστικές λοιμώξεις
Δενδρολίβανο με κινεόλη για αναπνευστικές λοιμώξεις

Η επιστημονική αρωματοθεραπεία για να προσδιορίσει την θεραπευτική δράση ενός αιθερίου ελαίου απαιτεί την άριστη γνώση της βοτανολογικής ταξινόμησης των αρωματικών φυτών, την ακριβή γνώση της βιοχημικής του σύνθεσης, τον απόλυτο έλεγχο των προφυλάξεων χρήσης σε ότι αφορά την δοσολογία, τον τρόπο χρήσης και τις πιθανές παρενέργειες.

Το αιθέριο έλαιο που συνταγογραφείται πρέπει να είναι % καθαρό, % φυσικό και % ακέραιο.

Για παράδειγμα όταν συστήνουμε δενδρολίβανο πρέπει να καθορίσουμε για ποιον ακριβώς δενδρολίβανο μιλάμε. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 διαφορετικοί δενδρολίβανοι που χρησιμοποιούνται στην Ιατρική Αρωματοθεραπεία

Romarin officinalis (Δενδρολίβανο) :

  • Αιθέριο έλαιο  Romarin officinalis με κάμφορα (βορνεόνη) :περιέχει κυρίως κάμφορα (κετόνη) που έχει ως βασικές ιδιότητες την χαλάρωση των μυϊκών σπασμών και την αντιφλεγμονώδη δράση. Ενδείκνυται για μασάζ.
  •  Αιθέριο έλαιο Romarin officinalis με κινεόλη :περιέχει κυρίως  κινεόλη (οξείδιο) που έχει ειδική βλεννολυτική και αντισηπτική δράση στους πνεύμονες καθώς και αντικαταρροϊκή και αποχρεμπτική δράση. Για λοιμώξεις αναπνευστικού.
  • Αιθέριο έλαιο Romarin officinalis με βερμπενόνη : περιέχει κυρίως βερμπενόνη που έχει τις εξής δράσεις : επουλωτικές, βακτηριοκτόνες, αποχρεμπτικές, βλεννολυτικές, χολαγωγές και αποσυμφορητικές του ήπατος.  Σε συνέργειες για την κυτταρίτιδα, αποτοξίνωση ήπατος, σε πληγές.

Νίκος Χρηστίδης – Ιατρός

———————

Αιθέρια έλαια ιατρικής κατηγορίας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022