Τα κουνούπια έρχονται...ζήτω τα αιθέρια έλαια! + Συσκευές διάχυσης!

   moustique  anth

 

ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ

 

Το τσίμπημα των κουνουπιών προκαλεί μια φλεγμονώδη αλλεργική αντίδραση που μπορεί να  ανακουφιστεί με αιθέρια έλαια αραιωμένα 50% σε φυτικό λάδι καλέντουλα.

Φημισμένα για την αντικουνουπική τους δράση είναι τα εξής αιθέρια έλαια : ρωμαϊκό χαμομήλι, ευκάλυπτος κιτρώδης, λεμονόχορτο και σε μικρότερο βαθμό το γεράνι. Φυσικά και η λεβάντα η σταχυώδης (Spike) αλλά  δεν συστήνεται σε εγκύους και μωρά.

Άρα   για ποσότητα 30 ml αντικουνουπικού βάλτε σε φιαλίδιο 30 ml :

  • 15 ml Καλέντουλα
  • 10 ml Ευκάλυπτο κιτρώδη
  • 5 ml Χαμομήλι ή 5 ml Λεμονόχορτο

Ανακατεύετε και σε 15 λεπτά είναι έτοιμε για χρήση.

——————————————————

Για να τα απωθήσουμε διαχέουμε στην ατμόσφαιρα σιτρονέλλα αλλά επειδή το άρωμα της δεν είναι σαγηνευτικό προτιμάμε το Ευκάλυπτο κιτρώδη ο οποίος κρύβει το CO2 του ανθρωπίνου σώματος και τα κουνούπια δεν μπορούν να το βρουν.

(μη ξεχνάτε τις συσκευές διάχυσης με υπερήχους της Pranarôm, τελείως ασφαλή για παιδιά! ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ 100% αγνών και φυσικών  ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

————————————-

Εγκυκλοπαιδικά :

Μηχανισμοί του τσιμπήματος από κουνούπια

Μόνο τα θηλυκά τρέφονται με αίμα επομένως μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε. Μόλις γονιμοποιηθούν αρχίζουν να ψάχνουν τις πρωτεϊνες που βρίσκονται στο αίμα των ζώων και των ανθρώπων που είναι απαραίτητες στην ωρίμανση των αυγών

 Εντοπισμός του ξενιστή (ανθρώπου για τσίμπημα)

Τα θηλυκά κουνούπια εντοπίζουν τον ξενιστή από τις σωματικές οσμές (γαλακτικό οξύ) και διοξείδιο του άνθρακα CO2 που εκπέμπεται με την αναπνοή.

Όταν το κουνούπι πλησιάσει αντιλαμβάνεται τις κινήσεις, τις μορφές, τα χρώματα και την θερμότητα που το βοηθούν να προσγειωθεί και να αρχίσει το φαγοπότιμε το αίμα μας.

Το κουνούπι χρησιμοποιεί  επίσης την ακοή για τον εντοπισμό του στόχου και έλκεται περισσότερο από τα άτομα που μιλούν δυνατά.

Παράγοντες που ευνοούν την προσέλκυση των κουνουπιών :

Το φως, θερμοκρασία ( 15 με  32°C), η υγρασία (ως 85%) ή και η ατμοσφαιρική πίεση. Επίσης επηρεάζουν τη συχνότητα των τσιμπημάτων η υγρασία και η θερμοκρασία του σώματος μαζί με σωματικές οσμές (CO2), αμινοξέα και οι σεξουαλικές ορμόνες που εκπέμπονται από τον ιδρώτα έλκουν τα θηλυκά κουνούπια.

 

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022