Sexy ή Dirty Αρώματα !

από τον David Stewart , PhD , DNM, BCRS.

Ένα πρόσφατο πρόγραμμα στο National Public Radio συζήτησε μια επιστημονική μελέτη για να καθορίσει ποια αρώματα που είναι πιο αφροδισιακά για τους άνδρες και για τις γυναίκες . Για τους άνδρες , τα κορυφαία αρώματα ήταν κολοκυθόπιτα , λεβάντα , donuts , γλυκάνισο, βασιλικός και βουτυρωμένα ποπ κορν . Για τις γυναίκες τα τρία τοπ αφροδισιακά αρώματα ήταν η μυρωδιά της βροχής , λάσπη και βουτυρωμένο ποπ κορν . Το βουτυρωμένο ποπ κορν αποκαλυφτηκε αφροδισιακά από τους άνδρες και τις γυναίκες .

Τα αποτελέσματα σε ότι αφορά τις γυναίκες ήταν μια έκπληξη . Πώς να καταλάβουμε ότι οι γήινες μυρωδιές της βροχής και της λάσπης αφυπνίζουν σεξουαλικά τις γυναίκες; Όσο για τους άνδρες είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι τους αρέσει το άρωμα της λεβάντας και τους θυμίζει μια ελκυστική γυναικεία παρουσία αλλά το τι συμβαίνει με το «άρωμα» της κολοκυθόπιτας και των donuts είναι δυσεξήγητο.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στον ανατολικό Καναδά έχει εμφανισθεί πρόσφατα μια μόδα στους έφηβους να χρησιμοποιούν περίεργα κολόνιες και αρώματα . Στο εμπόριο κυκλοφορούν τα εξής αρώματα : ” Laudromat », «Cotton Candy», « Sugar Cookie “, ” Gingerale , ” και ” Dirt “. Αγόρασα ένα μπουκάλι ” Dirt ” όταν ήμουν εκεί πέρυσι και μυρίζει ακριβώς όπως το φρέσκο ​​χώμα , το οποίο δεν είναι εντελώς δυσάρεστο , αν σας αρέσει η μυρωδιά της γης μετά από μια βροχή . Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμη και η βιομηχανία αρωμάτων προτείνει βρώμικες μυρουδιές.

Όσο για τον βασιλικό και γλυκάνισο, είναι το άρωμα των δύο κοινών ενώσεεων που που κυριαρχεί σ’ αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα : εστραγκόλη ( μεθυλ καβικόλη ) και ανηθόλη . Ιστορικά , τα κορίτσια στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη φορούσαν κλωναράκια από φρέσκο ​​βασιλικό γύρω από το λαιμό τους με την πεποίθηση ότι το άρωμα θα προσελκύσει τους άνδρες . Τώρα υπάρχει μια επιστημονική βάση για την εν λόγω πρακτική.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα δηλώνουν ότι οι ίδιες μυρωδιές δεν προκαλούν απαραίτητα τις ίδιες αντιδράσεις . Ένα άρωμα ευχάριστο για ένα άτομο μπορεί να είναι αποκρουστικό σε ένα άλλο, ανάλογα με τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις που συνδέονται μαζί του. Αναφέρουν το παράδειγμα ενός ατόμου που του άρεσε η μυρωδιά του κουναβιού , διότι ως παιδί είχε εμπλακεί σε μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, όταν μύρισε για πρώτη φορά ένα κουνάβι . Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι η πικάντικη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας σχετίζεται με τις διακοπές των Χριστουγέννων (στις Η.Π.Α.) που είναι συνήθως στιγμές χαλάρωσης και οι ερωτευμένοι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, ως εκ τούτου, η σχέση της μυρουδιάς της κολοκυθόπιτας με το σεξ .

Κυρίες για να κάνετε πράξη αυτά τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα ιδού τι μπορείτε για είστε ελκυστική στο αγόρι σας: αλειφτείτε με αιθέρια έλαια λεβάντας και βασιλικού , προσφέρετε του ένα dougnut , και ψήστε του μια κολοκυθόπιτα. Τα ζευγάρια θα έπρεπε να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα να ψήνουν καλαμπόκι. Για τους άνδρες είναι λίγο πιο δύσκολο. Το βλέπω λίγο δύσκολο να πηγαίνουν στις κυρίες μούσκεμα από τη βροχή με λάσπη στο παντελόνι τους αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε !

Μετάφραση Ν. Χρηστίδης

Αγορά φαρμακευτικών αιθερίων ελαίων   ΚΛΙΚ εδώ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022

2 Responses

  1. Εξαίρετο γιατρέ! Εκτός από καταπληκτικός επιστήμονας και ερευνητής είστε και συναρπαστικός και ως απλός άνθρωπος. Τα “σέβη” μου.

    1. Ευχαριστώ πολύ, κάνω την δουλειά μου<

Comments are closed.