Ρήξη συνδέσμων : αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια

Ο σύνδεσμος είναι μια  δεσμίδα ινών συνδετικού ιστού ο οποίος προσφύεται από οστό σε οστό, και συνδέουν τα οστά μεταξύ τους προσφέροντας δύναμη και σταθερότητα στις αρθρώσεις.

Πλάγιοι σύνδεσμοι άρθρωσης γονάτου
Πλάγιοι σύνδεσμοι άρθρωσης γονάτου

Εάν η ρήξη δεν είναι 3ου βαθμού, δηλαδή όταν δεν είναι ολική και δεν απαιτεί χείρουργική επέμβαση, η συντηρητική αγωγή περιλαμβάνει την παρακάρω συνέργεια αιθερίων ελαίων :

 

  • HE Helichrysum italicum (Ελίχρυσος)                                6 ml
  • HE Mentha arvensis (Μέντα η αρουραία)                            2 ml
  • HE Rosmarinus CT camphre (Δενδρολίβανο κάμφορα)  2 ml
  • HE Eucalyptus citriodora (Ευκάλυπτος κιτρώδης)            2 ml
  • HE Cedrelopsis grevei (Katafray)                                                 3 ml

 

Τρόπος χρήσης

4 –  6 σταγόνες τοπικά όσες φορές χρειαστεί

 

Νίκος Χρηστίδης

Ιατρός

Εγγυημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης αγωγής ΜΟΝΟ με αιθέρια έλαια ιατρικά με Χημειότυπο, 100% αγνά και φυσικά.

Αγορά ιατρικών αιθερίων ελαίων   ΚΛΙΚ εδώ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 – 210 6911022

3 Responses

  1. Kαλημέρα σας, έχω πάθει μερική ρήξη υπερακάνθιου πριν 3 χρόνια. Είχα δει σημαντική βελτίωση με υδρολυμένο κολλαγόνο πριν 2 χρόνια αλλά τώρα δε βλέπω καλυτέρευση και ο πόνος έχει γίνει χρόνιος. Θα ήθελα να δοκιμάσω αιθέρια έλαια. Τι θα μου προτείνατε;

  2. Παρατηρώ ότι στις θεραπευτικές συνταγές η ποσότητα των αιθέριων ελαίων είναι αυξημένη.γενικα θα ήθελα να ρωτήσω ποια δοσολογία θεωρείται ασφαλής.Ευχαριστώ.

    1. Καλημέρα, εξαρτάται πάντα για ποιο αιθέριο έλαιο μιλάμε και επίσης για πόσο χρονικό διάστημα θα χορηγηθεί. Ένα γενικός “μπούσουλας” είναι το ανώτατο όριο του 1 ml = 25 – 30 σταγόνες ημερησίως για τον ενήλικα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κανόνας αυτός τηρείται “και με το παραπάνω” στις συνταγές που προτείνω.

Comments are closed.