Ποιότητα αιθερίων ελαίων και αρωματοθεραπεία

distillation_ANG

Αιθέριο έλαιο είναι πτητική ουσία που παραλαμβάνεται από αρωματικά φυτά με απόσταξη με υδρατμούς (ή μηχανική έκθλιψη για τα εσπεριδοειδή).

Είναι σύνθετη ουσία που μπορεί να περιέχει μέχρι 250 διαφορετικά μόρια.

ΟΙ 8 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  των αρωματικών φυτών που μας προμηθεύουν αιθέρια έλαια είναι :

1.ΧΕΙΛΑΝΘΗ (Λεβάντα, Θυμάρι, Ρίγανη, Μέντα, Δεντρολίβανο…)
2.ΔΑΦΝΟΕΙΔΗ  (Δάφνη, Κανέλα, Ραβιντσαρά, ξύλο Χο…)
3.ΜΥΡΤΙΔΕΣ  Ευκάλυπτος, Μαρύφαλλο, Μυρτιά, Μελάλευκα ( Νιαουλί, Τεϊόδεντρο, Κατζεπούτ)
4.ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ (Χαμομήλι ρωμαϊκό , Ελίχρυσος, Μαροκινό χαμομήλι …) ΑΚΡΙΒΑ!
5.ΠΟΩΔΗ : cymbopogon  : Λεμονόχορτο, Παλμαρόζα, Κιτρονέλλα,
6.ΣΚΙΑΔΑΝΘΗ Καρότο, Μάραθος, Άνηθος, Κάρδαμο, Ajowan.
7.ΠΕΥΚΟΕΙΔΗ pinacae ή abietacea : Πεύκη, Ελάτη, Μαύρη ερυθρελάτη..
8.ΡΥΤΟΕΙΔΗ η ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ (Λεμόνι, Μανταρίνι, Περγαμόντο, Νεράντζι…)

3 είναι τα κριτήρια ποιότητας  που πρέπει να πληρεί αιθέριο έλαιο ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην Ιατρική Αρωματοθεραπεία  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.

  •  100% αγνό : δηλαδή χωρίς ανάμειξη με συγγενή αιθέρια έλαια (από ένα μόνο είδος ή ένα μόνο όργανο φυτού), φυτικά έλαια, αλκοόλ, τερεβινθίνη κλπ
  •  100% φυσικό : δηλαδή χωρίς ανάμειξη με συνθετικά ή ημισυνθετικά μόρια, χημικούς γαλακτωματοποιητές, ορυκτέλαια, συνθετικά διορθωτικά γεύσης, συντηρητικά, χρωστικές κλπ (κίνδυνος αλλεργιών και τοξικότητας).
  •   100% ολόκληρο : δηλαδή όχι ακρωτηριασμένο (όλα τα κλάσματα της απόσταξης πρέπει να βρίσκονται, η διαδικασία απόσταξής πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί ως το τέλος της), να μην είναι αποχρωματισμένο, αποτερπενοποιημένο, διορθωμένο, υπεροξειδωμένο κλπ

Pranarôm μπορεί να σας εγγυηθεί απόλυτα τα αιθέρια έλαια που σας προτείνει για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά σας.

Η Pranarôm International S.A, ως αποτέλεσμα της αυστηρής μεθοδολογίας στις μεθόδους εργασίας στις ομάδες της βρίσκεται στην κορυφή στο τομέα της Επιστημονικής Αρωματοθεραπείας.

Στη Pranarôm κάθε καινούργια παρτίδα αιθερίου ελαίου αναλύεται στο εργαστήριο  με GCMS  αέριο χρωματογραφία ώστε να εγγυηθεί την υψηλότερη ποιότητα 100 αγνών, φυσικών και ακέραιων αιθερίων ελαίων.

Θα τα βρείτε ΚΛΙΚ ΕΔΩ ή σε επιλεγμένα Φαρμακεία

Αποστακτήριο εμπνεύσεως Αβικέννα ( άραβας, γιατρός, φιλόσοφος 980-1037), που πρώτος τελειοποίησε την απόσταξη με υδρατμούς τον 10 αιών π.Χ. Είναι η πιο διαδεδομένη και φτηνή μέθοδος παραγωγής αιθερίων ελαίων σήμερα.

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022