Μέντα αιθέριο έλαιο : Αδυνάτισμα με εισπνοές!!!

mentha       Perte-de-Poids-Mythes-Nutritionnels

Μέντα πιπερώδης

Έλεγχος της όρεξης με φυσικό τρόπο

Επιστημονικές ιατρικές μελέτες αξιολόγησαν την «όρεξη» ατόμων που εισέπνεαν αιθέριο έλαιο Μέντα πιπερώδη (Mentha piperita)  έναντι ατόμων που δεν εισέπνεαν Μέντα για μι α περίοδο δύο εβδομάδων.  Εκτός  από την ποσότητα τροφίμων που καταναλώθηκε καταγράφηκε και η διατροφική αξιολόγηση (π.χ. πρόσληψη λίπους,  θερμιδική πρόσληψη, πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, κλπ. .)

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες που ελάμβαναν αιθέριο έλαιο Μέντα κατανάλωναν κάθε εβδομάδα περίπου 3000 λιγότερες θερμίδες σε ολικά λιπαρά και κορεσμένα λίπη και ζάχαρη. Αυτό αντιστοιχεί σε  περίπου 23% λιγότερες θερμίδες, για δίαιτα με  1800 θερμίδες / ημέρα για 7 ημέρες.

Οι συμμετέχοντες επίσης αξιολόγησαν το αίσθημα πείνα τους σημαντικά χαμηλότερο στην περίοδο που εισέπνεαν Μέντα.  Σύμφωνα με τον Dr Alan Hirsch, η εισπνοή αιθερίων ελαίων μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για τον περιορισμό της όρεξης είναι όσα έχουν ουδέτερη γλυκιά οσμή, όπως η Μέντα.

Ο Δρ Hirsch σχεδίασε και πραγματοποίησε μελέτη (η οποία δημοσιεύθηκε το 1995 ), στην οποία δόθηκαν στους συμμετέχοντες  να εισπνοές Μέντας. Στη μελέτη αυτή, ο Δρ Hirsh διαπίστωσε ότι εκείνοι που έκαναν συχνά εισπνοές Μέντας, έχασαν σχεδόν 2 κιλά σε ένα μήνα. Η εισπνοή αιθερίων ελαίων είναι αποτελεσματική επειδή, όπως αναφέρει ο Δρ Hirsch: ” Η εισπνοή οσμών έχει άμεση επίδραση στο κέντρο κορεσμού στον εγκέφαλο, δηλαδή την περιοχή που σας λέει ότι το σώμα σας έχει φάει αρκετά.” Σε παρόμοια μελέτη στο Human Neuro-Sensory Laboratory in Washington, D.C, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εισπνεύσουν δεδομένες οσμές (μέντα, μπανάνα, μήλο και πράσινο) τρεις φορές για 5 λεπτά πριν από το φαγητό. Στο τέλος της δοκιμής που διήρκεσε έξι μήνες, οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 19 κιλά.

* Alan Hirsch, M.D., neurologist, psychiatrist and the founder of the Smell and Taste Treatment and Research Foundation in Chicago and Human Neuro-Sensory Laboratory in Washington D.C. 

Νικόλαος Χρηστίδης ιατρός

 

Αιθέριο έλαιο Mentha piperita

 

Αγορά ιατρικών αιθερίων ελαίων ΚΛΙΚ εδώ

 ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022