Λοίμωξη από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA) : αγωγή με αιθέρια έλαια

XRY

 

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ μεταξύ αντιβιοτικών και αιθερίων ελαίων. Ο ασθενής μπορεί να λαμβάνει και τις δύο αγωγές ταυτόγχρονα, το πιθανότερο είναι η μία να ενισχύει την άλλη. Η απουσία ασυμβατότητας αγωγής με αιθέρια έλαια και θεραπείες αλλοπαθητικές (“κλασσικές”) ή ομοιοπαθητικές είναι απόλυτος κανόνας ( η ασυμβατότητα της Μέντας με την ομοιοπαθητική είναι ένας αρχαίος μύθος που υποστηρίζεται βέβαια ακόμη από αρκετούς δογματικούς συναδέλφους!). Είναι αδύνατον η λήψη αιθερίων ελαίων να μην συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας (εκτός βέβαια των γνωστών προφυλάξεων σε εγκύους, νεογέννητα κλπ) με κάποιο τρόπο. Η κλινική εμπειρία το έχει αποδείξει.

Ενώ οι περισσότερες μολύνσεις από σταφυλόκκοκο είναι ήπιες ο χρυσίζουν σταφυλόκοκκος Staphylococcus aureus προκαλεί λοιμώξεις (συχνά νοσοκομειακές)  που μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο.

———————————–

 

Προτείνουμε μια ισχυρή αντιλοιμωξιογόνο συνέργεια για τις περιπτώσεις αυτές :

 

 

 ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

– Τοπική επάλειψη 6 φορές την ημέρα

 

ΚΑΙ  ταυτόχρονα

 

Αιθέριο έλαιο    Ρίγανη Origanum compactum      κάψουλες

 

– 1Χ3 για 3 εβδομάδες stop 1 εβδομάδα και ξαναρχίζoυμε την 5η εβδομάδα.

(δηλαδή 3 εβδομάδες τον μήνα για όσο διάστημα χρειαστεί)

————————-

 

Νίκος Χρηστίδης Ιατρός

Εγγυημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης αγωγής ΜΟΝΟ με αιθέρια έλαια ΙΑΤΡΙΚΆ με Χημειότυπο, 100% αγνά και φυσικά.

Αγορά ιατρικών αιθερίων ελαίων   ΚΛΙΚ εδώ

 ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 – 210 6911022

5 Responses

 1. Γιατρέ, αν και καθυστερημένα, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Θα μπορούσα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα, γιατί πρέπει να σταματήσει ο θηλασμός; (κάτι που δυστυχώς σε αυτή την φάση είναι πολύ δύσκολο). Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για θηλάζουσες; Ευτυχώς τελικά (σύμφωνα με την παιδίατρο) τα σπυράκια που είδα στον μικρό δεν έχουν να κάνουν με σταφυλόκκοκο. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.

  1. Η θεραπεία είναι πολύ ισχυρή για το βρέφος που θα την προσλάβει μέσω του γάλακτος.

 2. Γεια σας,
  Αφού σας συγχαρώ για το site και τα άρθρα σας, που είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμα και κατατοπιστικά για την χρήση των αιθέριων ελαίων, θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση:
  Έχω μαστίτιδα και μόλυνση στο στήθος από staphylococus emidermis. Προσπαθώ να απαλλαχτώ χωρίς να πάρω αντιβίωση όμως συνεχώς επανέρχεται. Πρόσφατα αντιλήφθηκα ότι μάλλον έχει μολυνθεί και ο γιος μου (τώρα 2 χρονών, θηλάζει ακόμα).

  Στην περίπτωσή μου θα συνιστούσατε την παραπάνω θεραπεία ή κάτι διαφορετικό; (επιδερμικά δεν έχω κανένα πρόβλημα απλά στον ένα μαστό έχω μία μικρή στρογγυλή κύστη).

  Ο μικρός μπορεί κι αυτός να ακολουθήσει μία θεραπεία με αιθέρια έλαια;

  Και τέλος, κάποιοι μου πρότειναν βάμματα αντί για αιθέρια. Ποια είναι η γνώμη σας;

  ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

  1. Ευχαιστώ για τα καλά σας λόγια. Τα βάματτα είναι “κομπογιανίτικα” γιατροσόφια (αγνώσου προέλευσης, σύστασης κλπ). Η θεραπεία με αιθέρια έλαια προυποθέτει ότι θα σταματήσετε τον θηλασμμό. Ο “μικρός” δεν μπορεί να πάρει την ίδια θεραπεία χρειάςεται κάτι πιο ήπιο πχ ευκάλυπτο ακτινωτό, ραβιντσαρά, τειόδεντρο σε μικρές δόσεις 2-3 σταγόνων τοπικά.

Comments are closed.