Κάψουλες Ρίγανης αιθέριο έλαιο | το τέλος των ιώσεων

Κάψουλες Ρίγανης αιθέριο έλαιο | το τέλος των ιώσεων

            

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.

Κάψουλες   αιθερίου ελαίου ΡΙΓΑΝΗΣ Origanum compactum  (ΒΙΟ ιατρικής κατηγορίας, 100% αγνό & φυσικό )

Η απόλυτη απάντηση της Ιατρικής Αρωματοθεραπείας στα Αντιβιοτικά.

Θεραπεύει τις ιώσεις και δρα προληπτικά ως εμβόλιο ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού

 

 • Εξουδετερώνει το 98% των παθογόνων μικροοργανισμών (ιοί, μικρόβια, μύκητες, παράσιτα).
 • Δεν δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη, σέβεται την χλωρίδα του σώματος και την αποκαθιστά (δεν προκαλεί μυκητιάσεις).
 • Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και δρα προληπτικά στις ιώσεις και τις λοιμώξεις τροπικών χωρών.

 Επίσης : αναλγητική και αντιφλεγμονώδης δράση, τονώνει τον οργανισμό σωματικά και ψυχικά.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

 

 • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ : 2 κάψουλες πριν το γεύμα Χ 3 φορές την ημέρα για 5 ημέρες σε λοίμωξη (ίωση, μικροβιακή, για 3-6 εβδομάδες σε μυκητίαση, παρασίτωση).

 

 • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ : (σε περίπτωση επιδημίας ή έκθεσης σε λοιμώδη παράγοντα πχ επιδημία γρίπης ή διαμονή σε τροπικές χώρες) : 2 κάψουλες την ημέρα για όσο διάστημα χρειαστεί.

 

Καταπίνουμε τις κάψουλες με λίγο δροσερό νερό στα γεύματα.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

 • ΌΧΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ < 4 ετών,
 • από 4 ως 10 ετών 1/3 ως μισή δόση.
 • Προσοχή: σε παρατεταμένη χρήση (άνω των 2-3 εβδομάδων) πρέπει να συνδυάζεται με ένα ηπατοπροστατευτικό αιθέριο έλαιο πχ Λεμόνι 1 σταγόνα την ημέρα σε αραίωση < 20% ή Δενδρολίβανο βερμπενόνη (πιο ισχυρή προστασία).

 

Σύνθεση κάψουλας

 

ΑΓΟΡΑ καψουλών αιθερίου ελαίου Ρίγανης ΒΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022

 

——————————————————-

Που οφείλεται η δραστικότητα

 

Η σχεδόν απόλυτη αποτελεσματικότητα της Ρίγανης σε κάθε είδους λοίμωξη, χωρίς να επιτίθεται στους φιλικούς για τον ανθρώπινο οργανισμό οργανισμούς όπως κάνουν τα συνθετικά αντιβιοτικά, οφείλεται στην παρουσία της καρβακρόλης. Η καρβακρόλη, μαζί με την θυμόλη, έχουν εργαστηριακά αποδεδειγμένη σε πολυάριθμες πανεπιστημιακές μελέτες, την ταχύτερη και πλεόν ευρέως φάσματος καταστρεπτική δράση σε παθογόνους μικροοργανισμούς (χρυσίζουν σταφυλόκοκκος, κολοβακτηρίδιο, μύκητες κλπ) από όλες τις άλλες αντιμικροβιακές ενώσεις που περιέχουν τα αιθέρια έλαια. Εκτός ίσως από την κινναμαλδεΰδη  της Κανέλας (κορμός) Cinnamomum cassia (Κίνας)  ή Zeylanicum κορμός (Κεϋλάνης).

Οι δύο αυτές φαινόλες, καρβακρόλη και θυμόλη, είναι υπεύθυνες και για την αναλγητική, τονωτική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα της Ρίγανης.

Η δραστικότητα της συνιστά προσοχή ως προς τη προτεινόμενη δοσολογία που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 8-10 σταγόνες ημερησίως και την διάρκεια χορήγησης της που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2-3 εβδομάδες.

Τα αιθέρια έλαια ιατρικής κατηγορίας, όπως είναι οι κάψουλες ΒΙΟ που συστήνουμε, μπορούν να ληφθούν ακίνδυνα από το στόμα όπως έχει αποδείξει η κλινική πείρα 50 και πάνω ετών στην Ευρώπη (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία) αλλά και Ιαπωνία κλπ.

 

————————————————————–

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

 

Δύο είναι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απερίσκεπτη χρήση του αιθερίου ελαίου της Ρίγανης :

α) Δερμοερεθιστικότητα. Επομένως δεν χρησιμοποιείται ποτέ χωρίς να αραιωθεί σε λάδι ούτε τοπικά ούτε από το στόμα.

β) Σπανίως σε ευαίσθητα άτομα ηπατοτοξικότητα. Όμως για να εμφανιστεί, ενδεχομένως, πρέπει η αγωγή να διαρκέσει πάνω από 2-3 εβδομάδες. Σε ιώσεις και συνήθεις λοιμώξεις η αγωγή διαρκεί 5-7 ημέρες. Μπορούμε να προστατευθούμε αν πάρουμε ταυτόχρονα 1 σταγόνα ηπατοπροστατευτικού αιθερίου ελαίου κάθε ημέρα (λεμόνι ή δενδρολίβανο βερμπενόνη).

Σε θεραπείες που διαρκούν περισσότερο από από 3 εβδομάδες : σταματάμε 1 βδομάδα κάθε 3 εβδομάδες (1 εβδομάδα τον μήνα). Αυτή η διακοπή εφαρμόζεται σε όλες τις θεραπείες με αιθέρια έλαια που όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων διαρκούν μόνο λίγες μέρες ή και ώρες.

Επειδή η Ρίγανη είναι δερμοκαυστικό αιθέριο έλαιο (δηλαδή “τσούζει” στην γλώσσα ή την επιδερμίδα) συνιστάται η λήψη από το στόμα υπό μορφή κάψουλας γαστροανθεκτικής με τυποποιημένη δοσολογία 75 mg (ή 2-3 σταγόνες σε ένα σβώλο ψίχας ψωμιού ή πολύ αραιωμένης, 5%, σε λάδι)

————————————–

 

Το όνομα της  ρίγανης (ΤΟ ΟΡΙΓΑΝΟΝ) προέρχεται από τις λέξεις «όρος» και «γάνος» (λαμπρότητα) και σημαίνει :

το φυτό που λαμπρύνει το βουνό.

Οι ρίγανες είναι μικροί αειθαλλείς θάμνοι ύψους από 20 εκ ως 120 εκ. με τατράγωνους ξυλώδεςι βλαστούς όπως συνήθως τα Χειλανθή.  . Φύεται στην Μεσογειακή λεκάνη και στην Κεντρική Ασία με εύκρατο κλίμα. Τα άνθη είναι κυανά ως ερυθροκυανά, τα άνθη μικρά ωοειδή και φέρουν πολυάριθμές εκκριτικές τρίχες που απελευθερώνουν έντονο άρωμα αν τα τρίψουμε λίγο.

Διακρίνουμε περίπου 60 υποείδη αλλά τα σημαντικότερα που χρησιμοποιούνται στην ιατρική αρωματοθεραπεία είναι τα εξής 3 :

 

 1. Origanum compactum  Ρίγανη Μαρόκου

30% καρβακρόλη

20% θυμόλη

40% μονοτερπενόλες

 

 1. Origanum heracleoticum Ρίγανη ελληνική

53% – 75% καρβακρόλη

35% μονοτερπενόλες

 

 1. Corydothymus capitatus  Ρίγανη ισπανική

69% καρβακρόλη (σχεδόν σκέτη καρβακρόλη)

1% θυμόλη

20% μονοτερπενόλες

 

Άλλα ενδιαφέροντα υποείδη :

 • Η Μαντζουράνα Origanum majorana με τερπινεόλη έχει κυρίως ηρεμιστική δράση.
 • Η κρητική Origanum onites BENTH παρουσιάζει πολύ υψηλά επίπεδα καρβακρόλης, 74% ! 
 • Το δίκταμο της Κρήτης Origanum dictamnus μικρής περιεκτικότητας σε καρβακρόλη.

ΑΓΟΡΑ αιθερίων ελαίων Ιατρικής κατηγορίας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Νίκος Χρηστίδης  Ιατρός

Ειδικός στην χρήση ιατρικών αιθερίων ελαίων.

7 Responses

 1. Πόσο κοστίζει η αγορά του;

  1. Τηλεφωνείστε στι κατάστημα στου Ψυρρή.

 2. Παρακαλω, θανηθελα να μαθω αν οι καψουλες της ριγανης μπορει να ειναι αποτελεσματικες σε ασθενη που εχει προσβληθει απο εχινοκκοκο και παρ οτι βρισκεται υπο αντιβιωτικη θεραπεια νοσηλευομενος σε νοσοκομειο, δεν υποχωρει. Εστω θα μπορούσε να τις λαβει επικουρικά;;;;; Κι αν ναι ποια η δοσολογια ?? 2 καψουλες τρεις φορες την ημέρα ???

  1. Δεν μπορώ να εγυηθώ αποτελεσματικότητα αλλά δεν υπάρχει ουδείς κίνδυνος να χορηγήσετε 6-8 κάψουλες την ημέρα για 5-7 ημέρες παράλληλα με οποιδήποτε άλλη θεραπεία.

 3. Καλησπέρα. Είμαι από Κύπρο στην Λευκωσία. Προσπαθώ να κάνω παραγγελία αλλά τέλος του καλαθιού των αγορών μου δεν μου δίνεται η επιλογή της PAYPAL που λέτε ότι υπάρχει για να ολοκληρώσω την αγορά μου. Πως προχωρώ μπορείτε να μου το εξηγήσετε.

  Ευχαριστώ.

  1. Την καλησπέρα μας στην Κύπρο, δυστυχώς εγώ δεν ασχολούμε με τα εμπορικά επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το μαγαζί με μέιλ ή τηλέφωνο.

Comments are closed.