Η ιατρική των αιθερίων ελαίων

Η έννοια της αρωματοθεραπείας

Πρόκειται για τη θεραπευτική χρήση αιθερίων ελαίων χημειοτυπικών (=γνωστής βιοχημικής σύνθεσης) μέσω:

  1. της επιδερμίδας
  2. του στόματος
  3. της μύτης
  4. του αυτιού
  5. του κόλπου
  6. του ορθού
  7. της όσφρησης.

Προσφέρει θεραπεία ως συμπληρωματική, θεραπευτική ή προληπτική αγωγή σε μεγάλο εύρος παθήσεων στον άνθρωπο, στο ζώο και στα φυτά, τόσο σε ότι αφορά την καταστροφή παθογόνων εστιών λοίμωξης όσο και στη διαχείριση συμπτωματικών, οργανικών ή λειτουργικών διαταραχών της εν λόγω νόσου.

Ορισμός αιθερίου ελαίου

Αιθέριο έλαιο είναι υγρό απόσταγμα, συμπυκνωμένο και σύνθετο, που παραλαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμούς από αρωματικό φυτό ή τα όργανά του (άνθη, φύλλα, ξύλο, ρίζες, φλοιός, καρπός, κλπ.).

Αιθέριο έλαιο είναι επομένως η ουσία (essence) που έχει αποσταχθεί από αρωματικό φυτό. Η σύστασή της περιλαμβάνει περίπου μια εκατοστή τερπενικές και αρωματικές ενώσεις ιδιαίτερα δραστικές και πρωτότυπες για την καθημερινή υγεία.

Η φυσική αλχημεία των αιθερίων ελαίων ή της αρωματικής βιοχημείας.

Η αλλοπαθητική χημεία βασίζει τη δραστηριότητά της σε συνθετικά μόρια που προέρχονται από τη βιομηχανία, ενώ η αρωματοθεραπεία εξηγεί τις ιδιότητες των αιθερίων ελαίων με στοιχείο αναφοράς τα αρωματικά μόρια που τη συνθέτουν. Είναι ορθό να ισχυριστούμε ότι η αρωματοθεραπεία είναι αλλοπαθητική ιατρική, αλλά φυσική.

Το προϊόν που προέρχεται από τη χημική φαρμακευτική βιομηχανία είναι νεκρό, άψυχο, χωρίς ενέργεια, διαταράσσει την ισορροπία της ζωής. Αντίθετα, κάθε φυσικό προϊόν είναι ζωντανό, προικισμένο με αναζωογονητική ενέργεια, είναι ικανό να αποκαταστήσει την αρμονία κινητοποιώντας τις ζωτικές λειτουργίες. Παρότι η φυσική βιοχημεία παραμένει συχνά δυσνόητη, είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι κάθε ιδιότητα εξηγείται με λογικό και επιστημονικό τρόπο.

Εμπιστευθείτε μόνο τα ΙΑΤΡΙΚΑ αιθέρια έλαια της Pranarôm

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022