Για τα "βιολογικά" labels στα καλλυντικά

cosmebio-labels-cert1close-up of a facial cream (2)

Υπάρχουν στον κόσμο πολλά labels που πιστοποιούν καλλυντικά που ονομάζονται ΒΙΟ.

Τα πιο γνωστά labels ακολουθούν την ίδια διαδικασία : αποκλείουν τα χημικά συστατικά και επιβάλλουν μια μίνιμουμ χρησιμοποίηση συστατικών που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες.

Μόνο τα logo από τα αναγνωρισμένα labels αποτελούν εγγύηση για τον καταναλωτή που αγοράζει ένα προϊόν πραγματικά φυσικό και βιολογικό. Το κείμενο στη συσκευασία δεν σημαίνει πολλά πράγματα και οι λέξεις «φυσικό» ή «βιολογικό» είναι παραπλανητικές.

Τέτοια labels είναι :

ολα eco soil nat

Γίνεται προσπάθεια εναρμόνισης των διαφόρων labels κυρίως των ευρωπαϊκών μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού COSMOS standard:

cosm

———————————-

Στις ΗΠΑ η πιστοποίηση γίνεται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Εγκρίνονται ταυτόχρονα από την Food and Drug Administration για συμμόρφωση με τους κανονισμούς (FDA) και το υπουργείο Γεωργίας (USDA) για το αν περιέχει βιολογικά (οργανικά) συστατικά.

Όταν φέρουν το αντίστοιχο  πρόκειται για προϊόντα αδιαμφισβήτητης βιολογικής προέλευσης. Αλλά είναι λίγα. Τα περισσότερα φέρουν την ένδειξη “organic”, “natural” ή “biologic” που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

usd

Τα labels NaTrue και COSMOSstandard έχουν τη φιλοδοξία να καταστούν διεθνώς αναγνωρισμένα labels από όλους σε μερικά χρόνια.

———————————————–

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022