Ειδικά αιθέρια έλαια για το άσθμα

άσθμα : ανακούφιση με αιθέρια έλαια
άσθμα : ανακούφιση με αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να τα χειριζόμαστε με μεγάλη προφύλαξη σε ασθματικούς ασθενείς.

Για παράδειγμα τα πιο βλεννολυτικά αιθέρια έλαια πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί μα προκαλέσουν μία ασθματική κρίση. Έτσι το Ραβιντσάρα, Ευκάλυπτοι σφαιρικός και ακτινωτός, Δενδρολίβανο ή Μυρτιά αλλά ακόμη και η Ινούλα η βαρύοσμος πρέπει να αποφεύγονται.

 

Αν όμως επιλέξουμε τα κατάλληλα αιθέρια έλαια ανοίγουμε πολύ καλές προοπτικές για να βελτιώσουμε τα αλλεργικά προβλήματα και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αντιστέκεται καλύτερα στις επιθέσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς. Για να ενισχύσουμε τους ασθενείς και να μειώσουμε τη συχνότητα των κρίσεων επιλέγουμε ολοκληρωμένες συνέργειες που δρουν σε διαφορετικές πτυχές της παθολογίας : την λοίμωξη, την φλεγμονή, την αλλεργική αντίδραση και το ανοσοποιητικό.

 

  1. Προσανατολιζόμαστε επομένως σε αιθέρια έλαιο εναντίον των λοιμώξεων και ενισχυτικών του ανοσοποιητικού : Παλμαρόζα Cymbopogon martinii, Τεϊόδεντρο Melaleuca alternifolia, Θυμάρι με θουγιανόλη  Thymus vulgaris ct thujanol, Ξύλο του Χο Cinnamomum camphora…) για να καταπολεμήσουμε τις λοιμώδεις βρογχίτιδες.
  2. Τα σπασμολυτικά αιθέρια έλαια (Εστραγκόν Artemisia dracunculus, Πετί γκρέιν Citrus aurantium ssp aurantium …) απομακρύνουν τον κίνδυνο τυπικής παροξυντικής κρίσης άσθματος με δύσπνοια («κόβεται η ανάσα»).
  3. Το αιθέριο έλαιο Ρωμαϊκό χαμομήλι ή το Μαροκινό χαμομήλι (Chamaemelum nobilis ή Tanacetum annuum) μειώνει προοδευτικά την ένταση της πνευμονικής φλεγμονής.
  4. Το αιθέριο έλαιο Χέλλα (Ammi visnaga) με βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες είναι απαραίτητο στη θεραπεία του άσθματος είτε για να προλάβει είτε για να θεραπεύσει μία κρίση.
  5. Η φύση μας προσφέρει επίσης αιθέρια έλαια που συστήνονται ιδιαίτερα στην ασθματική παθολογία όπως :Ύσωπος ο κατακλινής (Hyssopus officinalis var. decumbens) και Πεύκη της Παταγονίας (Pinus ponderosa). Ο Ύσωπος είναι εξαιρετικό βλεννολυτικό και αντιασθματικό και το αιθέριο έλαιο της Πεύκης της Παταγονίας είναι σπασμολυτικό, ηρεμιστικό, χαλαρωτικό και ρυθμιστικό της ψυχικής έντασης. Η Πεύκη είναι αποτελεσματική σε δύο επίπεδα : ηρεμεί το πνευμονικό δένδρο και ενισχύει το νευρικό σύστημα με τον κατάλληλο τρόπο.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η συνέργεια χορηγείται με εντριβή στο στήθος και στο πάνω μέρος της πλάτης. Είναι επίσης σημαντικό να εισπνευστεί η συνέργεια για να εξασκήσει τη δράση της στο νευρικό σύστημα.

Ως γνωστόν ο άριστος τρόπος για τη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων είναι η χορήγηση υπόθετων από το ορθό. Η παρασκευή τους όμως παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους μη ειδικούς.

 

Ν. Χρηστίδης  Ιατρός

 

Οι συνέργειες που προτείνουμε είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές μόνο με ιατρικά αιθέρια έλαια.  

Για αγορά αιθερίων ελαίων πιστοποιημένων ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022