Ανθόνερα αρωματικών φυτών αντί για τονωτική λοσιόν προσώπου

προσωποανθόνερο Δάφνη

ΑΝΘΟΝΕΡΑ

Το ανθόνερο είναι νερό πολύ ελαφρά εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο. Προέρχονται από την απόσταξη με υδρατμούς των αρωματικών φυτών. Στο τέλος της απόσταξης το αιθέριο έλαιο επιπλέει του ανθόνερου και παραλαμβάνεται σε ξεχωριστή φιάλη. Το υπόλοιπο που παραμένει είναι το ανθόνερο με ήπια καλλυντική δράση λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε αρωματικές ουσίες.

Υπάρχουν τόσα ανθόνερα όσα και αιθέρια έλαια. Τα ανθόνερα έχουν πάντα την ίδια δράση με τα αιθέρια έλαια του φυτού από τα οποίο προέρχονται αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Για παράδειγμα το ανθόνερο χαμομηλιού είναι ηρεμιστικό όπως το αιθέριο έλαιο, η δράση του όμως είναι μικρής έντασης.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ανθόνερα για να καθαρίσουμε επιφανειακά την επιδερμίδα, όπως όταν χρησιμοποιούμε τονωτικές λοσιόν του εμπορίου. Τα ανθόνερα, ελαφρά αρωματισμένα, είναι κατάλληλα για την τουαλέτα του προσώπου επειδή σέβονται το pH της επιδερμίδας. Επιλέγουμε για την τουαλέτα ανθόνερα με απολυμαντικές ιδιότητες.

Σημειώστε ότι επειδή δεν μπορούμε να ντεμακιγιαριστούμε με σκέτο ανθόνερο χρησιμοποιούμε πρώτα φυτικό λάδι για ντεμακιγιάζ και κατόπιν περνάμε το ανθόνερο στο πρόσωπο αντί για τονωτική λοσιόν.

ΧΡΗΣΕΙΣ

  • Καθαρίστε το πρόσωπο σας καθημερινά με ανθόνερο
  • Επίσης σε όλες σας τα γαλακτώματα που φτιάχνετε μόνες σας αντικαταστείτε το νερό με ανθόνερο. Η κρέμα ή το γαλάκτωμα γίνονται πιο δραστικά. Η λεβάντα για παράδειγμα ταιριάζει σε όλους αλλά μπορείτε να επιλέξετε το ανθόνερο που προτιμάστε : κίστο ή ελίχρυσο για αντιγηραντική δράση, δάφνη ή νιαουλί για ακμεϊκή επιδερμίδα.
  • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε καθαριστική μάσκα με ανθόνερο και άργιλο.

ΑΝΘΟΝΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Για ξηρά ή ευαίσθητα δέρματα : γερμανικό χαμομήλι, λεβάντα γνήσια, ρόδο Δαμασκού, σανταλόξυλο, λεμονόχορτο, ελίχρυσος…

Για μεικτά ή λιπαρά δέρματα : λεβαντίνη, λεβάντα σταχυώδης, ρωμαϊκό χαμομήλι, γεράνι, μυρτιά, δενδρολίβανο με βερμπενόνη, φασκόμηλο, παλμαρόζα, πετί γκρέιν, νιαουλί…

Σημείωση : Τα ανθόνερα μπλουέ ή αμαμελίς δεν είναι πραγματικά ανθόνερα αλλά είναι κατάλληλα για τη τουαλέτα του προσώπου σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

ΑΓΟΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΟΝΕΡΩΝ ΒΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022