Αιθέρια έλαια στα παιδιά : για γδαρσίματα, πληγές...

πληγές, γδαρσίματα χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια Πιστοποιημένα
πληγές, γδαρσίματα χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια Πιστοποιημένα

Ακούμε συνεχώς γύρω μας να λένε για τα αιθέρια έλαια : « Είναι επικίνδυνα! Ποτέ μην τα δίνετε στα παιδιά! Ποτέ μην τα βάζετε στην επιδερμίδα χωρίς να τα αραιώσετε!».

Όλα αυτά που λέγονται δείχνουν μια πρωτοφανή άγνοια των αιθερίων ελαίων ή τουλάχιστον ελλιπή ενημέρωση. Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο : « τα αιθέρια έλαια (όχι όλα αλλά ορισμένα από αυτά) ίσα ίσα επιτρέπουν να παρέμβουμε θεραπευτικά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε «φάρμακα»  που αν είναι αποτελεσματικά (όχι πάντα) δεν στερούνται πολύ σοβαρών παρενεργειών. Παρενέργειες που μπορεί να παρουσιασθούν είτε αμέσως όταν παίρνουμε το φάρμακο είτε μακροπρόθεσμα σε μερικά χρόνια.  Φυσικά μιλάμε για ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ αιθέρια έλαια με Χημειότυπο κατάλληλα για ΙΑΤΡΙΚΗ χρήση.

Το φαινόμενο των παρενεργειών από μόνο του μας να εξετάζουμε με σοβαρότητα κάθε εναλλακτική αγωγή και όταν είναι αποτελεσματική όπως τα αιθέρια έλαια  και να τη χρησιμοποιούμε.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς και αντικειμενικοί. Το θεραπευτικό μας οπλοστάσιο σε αιθέρια έλαια είναι λιγότερο πλούσιο όταν πρόκειται για παιδιά. Ορισμένα αιθέρια έλαια απαιτούν πολύ ειδική μεταχείριση και δεν τα χρησιμοποιούμε σε παιδιά. Όμως θα έχουμε πάντα μια εναλλακτική λύση να προτείνουμε για ανακουφίσουμε και να θεραπεύσουμε το αγγελούδι μας.

Η εμπεριστατωμένη γνώση της μοριακής σύνθεσης των αιθερίων ελαίων (ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΣ) εγγυάται

 • την απουσία τοξικότητας και παρενεργειών για όλες τις  θεραπείες που προτείνουμε και
 • την αποτελεσματικότητα των θεραπειών αυτών αν σεβαστούμε πιστά το πρωτόκολλο που συνιστούμε (τρόπο χορήγησης κα δοσολογία)

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ  στα παιδιά από την επιδερμίδα. Σπανίως όμως επαλείφουμε καθαρά αιθέρια έλαια σε παιδιά . Τα αραιώνουμε σε λάδια που είναι ιδανικά έκδοχα γιατί διευκολύνουν τη δράση των αιθερίων ελαίων με κάθε ασφάλεια.

Τραυματισμοί της επιδερμίδας : 

Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα μικρά παιδιά που τρέχουν, πέφτουν, χτυπάνε συνεχώς αφού είναι η περίοδος που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους.

Τα γρατζουνίσματα, οι πληγές, τα κοψίματα, τα γδαρσίματα θεραπεύονται με εντυπωσιακό τρόπο με την παρακάτω συνέργεια (=μείγμα αιθερίων ελαίων) η οποία αφενός καταπολεμά τα μικρόβια και αφετέρου βοηθά στην γρήγορη επούλωση.

Αρκούν λίγες σταγονίτσες από το παρακάτω μείγμα πάνω στην πληγή 3-4 φορές την ημέρα για 5 ημέρες.

Προετοιμάστε το παιδί ότι «τσούζει» λίγο  αλλά και ότι ο πόνος θα εξαφανιστεί  αμέσως από την αναλγητική δράση των αιθερίων ελαίων.

Γενικά όταν δίνετε μια θεραπεία που πονάει λίγο σε παιδί προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή από την πληγή που φροντίζετε. Θα αισθανθεί λιγότερο τον πόνο αν δεν είναι συγκεντρωμένο στην πληγή του.

 

Αναμειγνύετε λοιπόν τα εξής 3 αιθέρια έλαια με βαλσαμόλαδο για να φτιάξετε τη θεραπευτική συνέργεια:

 

  • Αιθέριο έλαιο Pelargonium asperum   Γεράνι   2 ml
  • Αιθέριο έλαιο Lavandula spica   Λεβάντα σταχυώδης 1 ml
  • Αιθέριο έλαιο Melaleuca alternifolia   Tea tree (τεϊόδεντρο) 2 ml
  • Λάδι Hypericum perforatum    Βαλσαμέλαιο    5 ml

 

ΧΡΗΣΗ :

2-3 σταγόνες στην πληγή Χ 4 φορές την ημέρα για 5 ημέρες.

 

 

Νίκος Χρηστίδης Ιατρός

———————————–

Ασφάλεια στην χρήση και αποτελεσματικότητα μόνο με ιατρικά αιθέρια έλαια.

Αγορά ΙΑΤΡΙΚΏΝ  αιθερίων ελαίων ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022

3 Responses

 1. ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΙΘΕΡΙΟ,ΣΕ ΜΩΡΟ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΧΙ.

 2. Ο γιος μου (10 χρονών) έχει μια ελαφρώς υπερτροφική ουλή από παλιό χειρουργείο όταν ήταν μωρό. Είναι στο πίσω μέρος του ποδιού, πάνω από την φτέρνα και τον ενοχλεί, διότι τον χτυπούν τα παπούτσια σε αυτό το σημείο. Θεωρείτε ότι αυτό το μείγμα θα μπορούσε να τον βοηθήσει; Αν ναι, για πόσο διάστημα είναι ασφαλές να το χρησιμοποιώ;

Comments are closed.