Αιθέρια έλαια : ακριβά ή φτηνά ;

immortelle en corse

Για να “φτιάξετε” (λέμε παραλάβετε) αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου ιταλικού Helichrysum italicum (μιλάμε για τον Italicum και μάλιστα τον serotinum) πρέπει να σκαρφαλώσετε στις βουνοπλαγιές της Κορσικής και να σκύψετε τόσες φορές όσες χρειάζεται για να συλλέξετε 1 (ΕΝΑ) ΤΟΝΝΟ  του φυτού για να παραλάβετε  1 (ΕΝΑ) ΛΙΤΡΟ  αιθερίου ελαίου !

Αφού το μεζέψετε το αποστάζετε σε σιγανή φωτιά και χωρίς υψηλή πίεση για να πάρετε το αιθέριο έλαιο αγνό ΣΧΕΔΟΝ όπως βρίσκεται στη Φύση με όλες τις ΜΑΓΙΚΕΣ του ιδιότητες… Οποιαδήποτε προσθήκη, νόθευση, αφαίρεση ουσιών καταστρέφει την θεραπευτική του αρμονία και το αιθέριο αρχίζει και τραγουδάει φάλτσα.

Καταλαβαίνουν οι άπιστοι γιατί τα αγνά αιθέρια έλαια δεν μπορεί να είναι φτηνά (αν κι εγώ προσωπικά φτηνά τα βρίσκω…αν σκεφτείτε ότι με μερικά ml αγνού (φαρμακευτικού) Ελίχρυσο μπορούν οι άνδρες κάποιας ηλικίας να γλυτώσουν από την εγχείρηση για υπερτροφία του προστάτη.  Κόστος θεραπείας = 1 επίσκεψη στον χειρούργο ουρολόγο.

ΑΠΟΣΤΑΞΗ αιθερίου ελαίου

distillation_ANG

Για κάθε 1 λίτρο αιθερίου ελαίου απαιτούνται αντίστοιχα :

  • 7 kg μπουμπούκια Γαρύφαλλου – Eugenia caryophyllus.
  • 50 kg  λεβαντίνης – Lavandula x burnatii clone reydovan.
  • 150 kg Λεβάντας γνήσιας – Lavandula angustifolia ssp angustifolia.
  • 1 τόνος Ελίχρυσου (Αμάραντος) – Helichrysum italicum ssp serotinum.
  • 4 τόνοι πέταλα Ρόδου της Δαμασκού – Rosa damascena.
  • 5 ως 10 τόνοι Μελισσόχορτου – Melissa officinalis.

Ας μου εξηγήσει κάποιος  πως γίνεται στην Ελλάδα  βρίσκουμε αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτο 5-10 ευρώ τα 10 ml (!!!) όταν στην Ευρώπη τα 5 ml κοστίζουν πάνω από 60 ευρώ.

Αγορά 100% αγνών ιατρικών αιθερίων ελαίων για χρήση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Ευαγγελίστρια – Σπέτσες 18050

τηλ 210 7242151 –  210 6911022